Excelerera ditt kunnande

– Bloggen som ger dig kraftfulla tips och trix till Excel

Fem räknesätt..?

Siffrorna i exemplet är egentligen numeriska och därför högerställda, men Excel tolkar om dem som strängar i cell D6 då resultatet blir text och förvalt visat som vänsterställt.

Med förnamn i A6 och efternamn i B6 kan de sättas ihop till ett sammansatt namn;

=A6 & ” ” & B6 där kolumn A och B innehåller namnen var för sig.

Tumtecknen ” (ser ut som en liten elva) anger att det som är emellan dem är en textsträng och i formeln ovan läggs det in ett mellanslag mellan namnen.

Ampersand, &, kan användas istället för funktionen SAMMANFOGA som inte tillför så mycket. En avsevärt bättre möjlighet är den nya funktionen TEXTJOIN som kan sätta ihop texter från ett helt område. TEXTJOIN är värd att titta vidare på om du behöver slå ihop texter.

Fem räknesätt.xlsx

Senaste artiklarna från Excelerera

I bloggen Excelerera listar vi tips & trix som hjälper dig få ut mer av ditt Excel-användande.

2020-10-14
Datum i Excel är egentligen heltal som räknar antal dagar. Här får du se hur du kan ändra formatet och minska risken att de missförstås.
2020-01-02
Har du någon gång haft en lista som du vill jämföra med en annan och hitta de som skiljer - eller är lika? Här beskrivs sex olika sätt att räkna fram de rader du är intresserad av.

Vill du veta mer?

Fyll i kontaktformuläret nedan så hjälper vi dig komma igång med PowerPage. Du kan även boka in en kostnadsfri konsultation för att få en bättre inblick i hur PowerPage kan hjälpa dig nå dina mål.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.