Excelerera ditt kunnande

– Bloggen som ger dig kraftfulla tips och trix till Excel

Dela upp semikolonseparerad data

Ibland kommer data från andra system ihopsatt in i en enda kolumn och behöver delas upp i flera. Det finns flera manuella sätt att göra det vid import av textfilen eller med kommandot ”Text till kolumner”. Kommandot finns på menyn Data.

Den här formeln har all data i en kolumn och delar upp den utan ytterligare handpåläggning.

csv står för ”comma separated values”

Amerikansk standard är kommatecken för att skilja värden från varandra i en lista. På svenska är det semikolon som är skiljetecken.

I den bifogade filen kan du i B2 och C2 välja vilken csv-kolumn som ska hämtas. Om data har annat än semikolon som skiljetecken så kan du ange ett annat i cell G3.

text-to-columns.xlsx

Senaste artiklarna från Excelerera

I bloggen Excelerera listar vi tips & trix som hjälper dig få ut mer av ditt Excel-användande.

2020-01-02
Har du någon gång haft en lista som du vill jämföra med en annan och hitta de som skiljer - eller är lika? Här beskrivs sex olika sätt att räkna fram de rader du är intresserad av.
2019-09-21
LETARAD är funktionell men begränsad genom att den alltid söker till vänster i listan. Genom att kombinera INDEX och PASSA ges full frihet men är en längre formel. Här ges tips om hur du kan använda rättstavningsfunktionen för att skriva komplexa formler.

Vill du veta mer?

Fyll i kontaktformuläret nedan så hjälper vi dig komma igång med PowerPage. Du kan även boka in en kostnadsfri konsultation för att få en bättre inblick i hur PowerPage kan hjälpa dig nå dina mål.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.