Excelerera ditt kunnande

– Bloggen som ger dig kraftfulla tips och trix till Excel

Dela upp semikolonseparerad data

Ibland kommer data från andra system ihopsatt in i en enda kolumn och behöver delas upp i flera. Det finns flera manuella sätt att göra det vid import av textfilen eller med kommandot ”Text till kolumner”. Kommandot finns på menyn Data.

Den här formeln har all data i en kolumn och delar upp den utan ytterligare handpåläggning.

csv står för ”comma separated values”

Amerikansk standard är kommatecken för att skilja värden från varandra i en lista. På svenska är det semikolon som är skiljetecken.

I den bifogade filen kan du i B2 och C2 välja vilken csv-kolumn som ska hämtas. Om data har annat än semikolon som skiljetecken så kan du ange ett annat i cell G3.

text-to-columns.xlsx

Senaste artiklarna från Excelerera

I bloggen Excelerera listar vi tips & trix som hjälper dig få ut mer av ditt Excel-användande.

2020-10-14
Datum i Excel är egentligen heltal som räknar antal dagar. Här får du se hur du kan ändra formatet och minska risken att de missförstås.
2020-01-02
Har du någon gång haft en lista som du vill jämföra med en annan och hitta de som skiljer - eller är lika? Här beskrivs sex olika sätt att räkna fram de rader du är intresserad av.

Vill du veta mer?

Fyll i kontaktformuläret nedan så hjälper vi dig komma igång med PowerPage. Du kan även boka in en kostnadsfri konsultation för att få en bättre inblick i hur PowerPage kan hjälpa dig nå dina mål.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.