Excelerera ditt kunnande

– Bloggen som ger dig kraftfulla tips och trix till Excel

Vad heter NUMBERVALUE på svenska?

Med svensk Excel heter summeringsfunktionen SUMMA medan den i engelsk version heter SUM. Om du exempelvis googlar och hittar att du kan konvertera tabellen du fått från affärssystemet till siffror (eg tre miljoner visas ofta med amerikanskt teckenformat, 3,000,000.00 ist svenskt och går då inte att räkna med) så har du förhoppningsvis hittat funktionen NUMBERVALUE. Men vad heter den i din svenska Excel?

I den här bloggen kan du få veta att NUMBERVALUE heter TALVÄRDE, men vad heter andra funktioner?

https://en.excel-translator.de/numbervalue/ kan du söka och få reda på de översatta benämningarna.

Excel 2010 SP1, eller "när funktionerna bytte namn med varandra"

I version 2010 servicepack 1 byttes namnen på flera av funktionerna. I en del fall inte 'bara' till nya namn utan även bytte namn med varandra.

Om du inte hittar namnet på en funktion så kan det bero på att du använder just den versionen av Excel. Detta är de engelska funktionern och vad de heter på svenska. Samt deras temporära namn.

http://sftp.powerpage.se/1006hs/2010_SP1.xlsx

Senaste artiklarna från Excelerera

I bloggen Excelerera listar vi tips & trix som hjälper dig få ut mer av ditt Excel-användande.

2020-10-14
Datum i Excel är egentligen heltal som räknar antal dagar. Här får du se hur du kan ändra formatet och minska risken att de missförstås.
2020-01-02
Har du någon gång haft en lista som du vill jämföra med en annan och hitta de som skiljer - eller är lika? Här beskrivs sex olika sätt att räkna fram de rader du är intresserad av.

Vill du veta mer?

Fyll i kontaktformuläret nedan så hjälper vi dig komma igång med PowerPage. Du kan även boka in en kostnadsfri konsultation för att få en bättre inblick i hur PowerPage kan hjälpa dig nå dina mål.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.